Concerten Nootabene op 21 mei en 18 juni

Voor de zomer zijn er nog twee concerten van Nootabene op zondag 21 mei en op zondag 18 juni.

Op beide concerten brengen we wereldmuziek ten gehore en zingen we, met fantastische pianobegeleiding van Evert van Merode, twee delen van The Armed Man van Karl Jenkins.

Het concert op zondag 21 mei vindt plaats in het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht, van 15.00 – 15.45 uur. Er is plaats voor 50 bezoekers van Nootabene, de andere plekken zijn gereserveerd voor de bewoners van het Gasthuis. Op het programma staan enkele wereldmuziekstukken en delen van The Armed Man van Karl Jenkins. De toegang is gratis (er is wel een collecte).

Op zondag 18 juni treden we op in de Willibrordkerk in Utrecht, aanvang: 14.00 uur. Ook hier vertolken delen van The Armed Man, aangevuld met wereldmuziek.

The Armed Man

The Armed Man is een mis voor de vrede. In dit indrukwekkende stuk gebruikt Karl Jenkins religieuze en wereldlijke teksten uit verschillende perioden en werelddelen, verbonden door delen uit een traditionele mis. Het Kyrie, Sanctus, Agnus Dei en Benedictus (allemaal uit de Rooms-katholieke mis) worden afgewisseld met teksten uit de Bijbel, de Koran en de Mahabharata (Hindoeïsme). Ook worden teksten van dichters en oorlogsveteranen geciteerd. In de muziek hoor je invloeden uit diverse stijlperiodes, te beginnen met een 15e eeuws Frans liedje, l’homme armé.

Voor dit project zijn we nog steeds op zoek naar projectzangers (met name bassen). The Armed Man willen we nog een aantal keren opvoeren, met pianobegeleiding, maar ook met een orkest. De precieze data zijn nog niet bekend (november 2017, januari 2018 en/of 4 of 5 mei). Vind je dit een mooi stuk en ben je geïnteresseerd een aantal repetities bij te wonen? Je mag drie keer vrijblijvend mee-oefenen. De repetities zijn op vrijdagavond, van 19.30 – 21.30 uur bij Parnassos, Kruisstraat 201 in Utrecht. Meld je aan via info@nootabene.nl

Vooraankondiging:

Schrijf alvast in je agenda: op zondag 24 september treedt Nootabene op in het kerkje Blauwkapel. Programma wordt tzt bekendgemaakt.

Zie ook:

Bartholomeus Gasthuis

https://www.bartholomeusgasthuis.nl/

Willibrordkerk

http://www.willibrordkerkutrecht.nl/