Wie zijn wij

Ons koor combineert ambitie met plezier.  

Onze ambitie is om concerten te geven van goede kwaliteit met een mooie koorklank. We willen afwisselende muziek en genres zingen. Onze concerten hebben in de regel een thema met een doorlopend ‘verhaal’ dat wordt ingevuld met gevarieerde stukken.
Voor concerten bereiden we ons onder meer voor door thuis goed de tekst en de partituur te bestuderen. Om onze leden te helpen met oefenen, zijn er van alle nummers op ons repertoire, midi files of – per stem ingezongen – oefenbestanden beschikbaar op onze interne ledensite.

Plezier vinden we in het samen zingen tijdens de repetities en concerten. Zingen is onze hobby en het is fijn om dat in een goede sfeer met elkaar te kunnen doen. Juist dat is onze cultuur en zo gaan we met elkaar om.
We repeteren in Parnassos en de bar van Parnassos is een ideale plek voor een ‘derde helft’ om bij te praten en samen het weekend in te luiden. We repeteren tenslotte op vrijdagavond!

Nootabene organiseert in de regel iedere twee jaar een studieweekend. Dan bereiden we op een mooie lokatie in de natuur een concert voor; we werken geconcentreerd aan de puntjes op de i en aan onze koorklank. Tijdens zo’n studieweekend, maar ook op studiedagen en soms zelfs tijdens een gewone repetitie, nodigen we regelmatig een zangdocent uit voor een workshop stemontwikkeling. Verder zijn de studieweekenden en -dagen heel goed voor de onderlinge sfeer.

Geschiedenis
Het begon allemaal in 2000 in Cultuurcentrum Parnassos aan de Kruisstraat in Utrecht. Er werden een reeks koorworkshops georganiseerd waarin deelnemers konden ontdekken welke koormuziek hen beviel. De cursisten bleven zich echter inschrijven voor de workshops en er kwamen steeds meer geïnteresseerden bij. De koppen werden bij elkaar gestoken en de koorworkshoppers besloten een koor op te richten. In september 2001 was Nootabene een feit. De workshopdeelnemers vonden het echter een onmogelijke opgave om één stijl of genre te kiezen, omdat alle genres aanspraken. Tot op de dag van vandaag is een gevarieerd repertoire ons kenmerk. In 2007 werd Nootabene een vereniging.