Wie zijn wij

Ons koor combineert ambitie met plezier.  

Onze ambitie is om mooie concerten te geven van goede kwaliteit met een mooie koorklank. We willen afwisselende muziek en genres zingen. Onze concerten hebben een thema met een doorlopende ‘verhaal’ wat wordt ingevuld met gevarieerde stukken en wat we vertalen naar de aankleding en uitvoering van het concert.
Hiervoor is het nodig dat koorleden repetities voorbereiden door kennis te nemen van tekst en structuur van de partituur. Om onze leden te helpen met oefenen, zijn er van alle nummers op ons repertoire, midi files of – per stem ingezongen –  oefenbestanden beschikbaar op onze interne ledensite.

Plezier vinden we in het samen zingen tijdens de repetities en mooie concerten geven. Zingen is onze hobby en het moet leuk zijn en plezier geven. Dat is onze cultuur en zo gaan we met elkaar om.
We repeteren in Parnassos. De bar van Parnassos is een ideale plek voor een ‘derde helft’ om bij te praten en samen het weekend in te luiden. We repeteren tenslotte op vrijdagavond!

Nootabene organiseert iedere twee jaar een koorweekend. We organiseren ook wel eens een koordag waarin we vaak workshops volgen. Tijdens een koorweekend bereiden we op een mooie locatie in de natuur, een concert voor; we werken geconcentreerd aan de puntjes op de i en onze koorklank. We huren ook vaak iemand in die met ons aan stemontwikkeling werkt. Maar we hebben vooral samen heel veel plezier.   

Geschiedenis:
Het begon allemaal in 2000 in Cultuurcentrum Parnassos aan de Kruisstraat in Utrecht. Gerard Legeland gaf een reeks koorworkshops waarin deelnemers konden ontdekken welke koormuziek ze beviel. De cursisten bleven zich echter inschrijven voor de workshops en er kwamen steeds meer geïnteresseerden bij. De koppen werden bij elkaar gestoken en de koorworkshoppers besloten een koor op te richten. In september 2001 was Nootabene een feit. De workshopdeelnemers vonden het echter een onmogelijke opgave om één stijl of genre te kiezen, omdat alle genres aanspraken. Tot op de dag van vandaag is een gevarieerd repertoire ons kenmerk. In 2007 werd Nootabene een vereniging.