21 Januari 2016

Op 21 Januari treedt Nootabene op in het voorprogamma van het Nederlands Kamerkoor in Vredenburg Tivoli. Net zoals het Nederland Kamerkoor gaat Nootabene terug naar de bron, de oorsprong van de vocale wereldmuziek

image1

2015

Concert in de Willibrordkerk

Op zondag 21 juni trad Nootabene alweer voor de vierde keer op in de Willibrordkerk. Deze keer was het thema wereldmuziek. We zongen enkele nieuwe stukken, en ook oude vertrouwde, met na afloop de al even traditionele nazit op het terras van café Hofman.

Optreden in voormalige gevangenis Wolvenplein ten behoeve van startup Het Muzieklokaal

Op vrijdag 5 juni zong Nootabene bij ‘klassiekers in de bajes’, in de oude gevangenis Wolvenplein te Utrecht. Zie www.hetmuzieklokaal.nl voor meer info.

Optreden op verzoek in theater De Flint, Amersfoort

Op 2 juni verzorgde Nootabene een optreden op verzoek in theater De Flint, Amersfoort, als onderdeel van een personeelsavond voor medewerkers van een bank.

Studieweekend: boventonen, bodypercussion en kampvuurliederen

Van 17 tot 19 april verbleven de leden in het NIVON-huis te Hall voor het tweejaarlijkse studieweekend. Aan de hand van een workshop stemvorming, verzorgd door Esther Putter, en een workshop bodypercussion, door drummer Bart van Schalm, werd gewerkt aan het laten klinken van boventonen en versterking van het ritmegevoel. Uiteraard werd ook gewerkt aan nieuw en oud repertoire en mocht ook het kampvuur, met kampvuurliederen, niet ontbreken.

Optreden in verzorgingshuis Careyn in Tuindorp Oost

Op zondag 13 maart verzorgde Nootabene een concert voor de bewoners van verzorgingshuis Careyn in Tuindorp Oost.

 

2014

Gloria Vivaldi en Requiem Faure (Hervormde Kerk ‘s-Gravendeel en Nicolaikerk Utrecht)

In november gaf Nootabene samen met het HKG uit ‘s-Gravendeel twee concerten waarin twee grote klassieke werken ten gehore werden gebracht. Een spannend samenwerkingsproject, waarin we met de 2 koren ook samenwerkten met het orkest van de Utrechtse Bachcantatediensten en de solisten Eva Kroon en Esther Putter. Fantastisch om als koor ook van hun bijdragen te kunnen genieten.

Concert Jubilate & Libera Me (Willibrordkerk)

Een zonniger dag was bijna niet voor te stellen; 18 mei. Ondanks het zonnige weer bezochten toch velen ons concert in de Willibrordkerk. Deze keer een greep uit het klassieke repertoire. Ave Verum, Ave Maria, Locus Iste werden vooraf gegaan door het Kyrie uit een Zairese mis. Delen uit het Gloria van Vivaldi en (premiere) delen van het Requiem van Faure stonden verder op het programma. Dit alles begeleid door pianist Evert van Merode. Alle reden om na het concert na te genieten op het zonnige terras van Hofman cafe.

Studiedag ‘presentatie’

Op 16 maart hielden we ons in Bilthoven bezig met presentatie van het koor, onder leiding van Stefan van Wieringen. Door in halve samenstelling voor elkaar op te treden, konden we zien wat het effect was van een bepaalde kooropstelling, intentie bij het zingen etc. Een leerzame en leuke dag!

2013

Festival van het Nederlandse lied

Op 28 september trad Nootabene op in de Leeuwenberghkerk in Utrecht. Op het festival van het Nederlandse lied, georganiseerd door grachtensmart, brachten we de Vier redeloze zangen, Merck toch hoe Sterck, en het Kindje van de Zilveren Maan ten gehore.

 

Concert in de Willibrordkerk

Het laatste concert van het koorseizoen vond plaats in de Willibrordkerk in Utrecht. In de serie met muziek uit verschillende landen deden wij een greep uit ons Engelstalige repertoire. Een hele fijne plek om te zingen, de klanken galmen lang na. In deze akoestiek konden we het niet laten om ook de Tosca cantate, als vreemde eend in de engelse bijt, nog een keer uit te voeren…..

Opera Tosca

30 mei was het dan zover; Nootabene zong mee in ‘Tosca’ van Opera Zuid, in de Stadschouwburg van Utrecht. Een fantastische ervaring! Na inzingen, een generale met alle loopjes en inzetten via de dirigent op de monitor, hesen we ons in koorknaap-kostuum en wachtten tot we op het toneel werden geroepen voor 1) ‘ doppio soldo’ 2) de processie met het Te Deum en 3) de prachtige Cantate met Tosca. De sopranen stegen tot grote hoogte! In de derde acte hadden we nog een figurantenrol. Het was nog lang gezellig en uitgelaten in Zindering!

Concert Sint Jacobuskerk

Op 21 april deed Nootabene de Utrechtse wijk Zuilen aan. In de Jacobuskerk zongen we wereld(se) muziek met een theatraal tintje. Pianist Evert van Merode begeleidde op de piano en gaf enkele mooie variaties weg van het Wilhelmus. De koordelen uit Tosca gingen in premiere, evenals ‘ Merck toch hoe sterck’.

Koorweekend Drenthe

In het Hunehuis te Havelte vermaakte het koor zich in het eerste weekend van april met de voorbereidingen  voor het concert op 21 april en natuurlijk de Tosca-stukken, afgewisseld met wandelingen op de hei, gitaarmuziek, heerlijk eten, dansen en gezichten raden van de babyfoto’s. Op zondagmiddag sloten we het weekend af met een concert in het kerkje van Uffelte.

 

 

2012

Concert Blauwkapel

Een zonnige dag, 30 september, het prachtige kerkje van Blauwkapel: Nootabene zong voor een volle kerk onder begeleiding van pianist Adrie Nagtegaal. Muziek van Nederlandse bodem was net als in juni het thema van het concert. De intermezzi, waaronder een verhaal van Toon Tellegen, werden verzorgd door Gerard Legeland. Na afloop was er een drankje en hapje in de najaarszon.

Concert in de Willibrordkerk

Op 10 juni zong Nootabene liederen van Nederlandse bodem, ook niet Nederlandstalige liederen maar wel van Nederlandse componisten of bewerkers behoorden tot het programma. Dit was in het kader van een concertserie van de Willibrordkerk. Zo kwamen diverse figuren voorbij: Archibaldus van Oostzaan, een italiaanse witte zwaan en Ein Jungling die een meisje liefhad. Volgend jaar zijn we weer uitgenodigd, dan staat muziek in de Engelse sfeer centraal in deze serie.

Uit zingen in Bilthoven

Op zondag 18 maart 2012 gaven wij een concert in Huize Het Oosten in Bilthoven. Met het ‘Santo’ vanaf de galerij opende het concert. Enkele stukken gingen in premiere, zoals de eerste van de vier Redeloze Zangen (er woonde in Jemeppe…),

en Il Bianco e Dolce Cigno. Pianobegeleiding werd op deze fijne middag verzorgd door eigen koorleden (Hetty en Hedda).