Projectzangers gezocht voor The Armed Man: november 2017, januari 2018 en/of 4 of 5 mei

The Armed Man

The Armed Man is een mis voor de vrede. In dit indrukwekkende stuk gebruikt Karl Jenkins religieuze en wereldlijke teksten uit verschillende perioden en werelddelen, verbonden door delen uit een traditionele mis. Het Kyrie, Sanctus, Agnus Dei en Benedictus (allemaal uit de Rooms-katholieke mis) worden afgewisseld met teksten uit de Bijbel, de Koran en de Mahabharata (Hindoeïsme). Ook worden teksten van dichters en oorlogsveteranen geciteerd. In de muziek hoor je invloeden uit diverse stijlperiodes, te beginnen met een 15e eeuws Frans liedje, l’homme armé.

Wie zoeken we?

Voor dit project zijn we nog steeds op zoek naar projectzangers (met name bassen). The Armed Man willen we nog een aantal keren opvoeren, met pianobegeleiding, maar ook met een orkest. De precieze data zijn nog niet bekend (november 2017, januari 2018 en/of 4 of 5 mei). Vind je dit een mooi stuk en ben je geïnteresseerd een aantal repetities bij te wonen? Je mag drie keer vrijblijvend mee-oefenen. De repetities zijn op vrijdagavond, van 19.30 – 21.30 uur bij Parnassos, Kruisstraat 201 in Utrecht. Meld je aan via info@nootabene.nl

Schrijf alvast in je agenda: op zondag 24 september treedt Nootabene op in het kerkje Blauwkapel. Programma wordt tzt. bekendgemaakt.

Zie ook:

Bartholomeus Gasthuis

https://www.bartholomeusgasthuis.nl/

Willibrordkerk

http://www.willibrordkerkutrecht.nl/

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *